Petrecere cu lăutari la un restaurant din Slatina, spartă de polițiști. S-a lăsat cu amenzi

Oamenii legii au efectuat sâmbătă, 16 ianuarie, noi controale în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, privind respectarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, la nivelul județului Olt au fost legitimate aproximativ 1.400 de persoane, verificate 81 societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, precum și 44 de mijloace de transport. Au aplicate 123 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea pentru nepurtarea măștii de protecție.

Totodată, Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări la terase și restaurante din municipiul Slatina, cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

Astfel, polițiștii au descoperit că în incinta unui restaurant era organizat un eveniment privat, la care participau 50 de persoane. Atmosfera era întreținută de lăutari.

„Astfel, în jurul orei 21.15, în urma controlului efectuat la o societate comercială s-a constatat faptul că în incinta restaurantului era organizat un eveniment privat, la care participau aproximativ 50 de persoane, atmosfera fiind întreținută de o formație vocal- instrumentală. Polițiștii au întrerupt evenimentul și au sancționat contravențional organizatorul cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii nr 55/ 2020”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

De asemenea, polițiștii de investigare a criminalității economice au constatat faptul că la o terasă, din municipiul Slatina, nu erau respectate măsurile de diminuare a impactului riscurilor, numărul persoanelor prezente depășind limita de 30% din capacitatea localului. Administratorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.500 de lei, conform prevederilor Legii nr. 55/ 2020 .

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice.

foto: arhivă