4.284 de olteni s-au programat pentru vaccinarea împotriva COVID. Peste 4.500 doze de ser au fost repartizate Oltului

Potrivit datelor transmise de către DSP Olt, de la începutul pandemie și până în prezent, la nivelul județului au fost repartizate 4.574 doze de vaccin împotriva viruslui SARS-COV2.

Până pe 18 ianuarie, peste 3.800 de persoane din Olt au fost vaccinate, dintre care 284 sunt olteni în etapa a II-a.

„De la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid -19 și până în prezent, la nivelul județului Olt au fost repartizate 4.574 doze de vaccin, care au fost distribuite centrelor de vaccinare. Numărul de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech până la data de 18 ianuarie este de 3.884, din care: 284  persoane vaccinate în etapa a II-a”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Până la finalul lunii s-au programat la vaccinarea împotriva virusului SARS-COV2 peste 4.200 de persoane.

„Reamintim ca, procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei Naționale de vaccinare anti- Covid-19, pentru personalul prevăzut în etapa I de vaccinare din domeniile Sănătății și Social, sistem public și privat, cât și etapa a-II-a care include populația la risc, reprezentată de: adulți cu vârsta peste 65 de ani; persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate; lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Numărul de programări pentru vaccinarea împotriva infecției COVID- 19, în perioada 18 ianuarie – 31 ianuarie a ajuns la 4.284”, se mai arată în comunicatul citat.