Peste 300 de beneficiari din centrele DGASPC Olt s-au vaccinat împotriva COVID. Director: „Își doresc să se întâlnească, fără riscuri, cu familiile lor”

Începând de vineri a demarat campania de vaccinarea împotriva virusului SARS-COV2 în rândul beneficiarilor din centrele DGASPC Olt. Echipele mobile merg în centre și îi vaccinează pe toți cei care și-au dat acordul în scris.

Astfel, 470 de beneficiari au optat pentru vaccinarea împotriva COVID, celor 310 persoane din centrele din Slatina, Caracal, Cezieni, Șopârlița și Spineni fiindu-le deja administrată prima doză.

Personalul din centrele DGASPC Olt a intrat la vaccinare în prima etapă, 401 salariați primind serul.

Directorul DGASPC Olt, Rădița Piroșca, a precizat că beneficiarii și-au dorit în număr mare să se vaccineze împotriva COVID, pentru că vor să se vadă cu familiile lor, fără riscuri

„Avem consimțământul lor, acolo unde persoanele cu boli cronice nu au avut discernământ, avem acordul scris al reprezentantului legal. Vineri s-au făcut vaccinări la Slatina și nu au fost reacții adverse, beneficiarii sunt bine, fără dureri sau alte reacții. Puține cazuri s-au reprogramat. Aici pot da exemplul beneficiarilor din Corabia, ei sunt reprogramați, pentru că nu trecuseră 28 de zile de la vaccinul antigripal. Sunt programați pe 29 ianuarie. Au fost câteva cazuri de tensiune arterială ridicată care s-au reprogramat, dar foarte puține, sub 0,5 la sută. Au fost foarte încântați că fac această vaccinare, pentru că își doresc viața de dinainte, își doresc să se întâlnească, fără riscuri, cu familiilor lor. Direcția noastră a dat tot sprijinul echipelor mobile ca atât personalul, cât și beneficiarii să fie vaccinați într-un timp cât mai scurt. Personalul din centre s-a vaccinat în proporție de peste 80 la sută”, a spus Rădița Piroșca.

Beneficiarii din centrele DGASPC Olt sunt vaccinați cu ajutorul echipelor mobile, care aparțin de Centrul Spitalului Județean de Urgență Slatina și de Centrul Spitalului Municipal Caracal. Prefectul de Olt, Florin Homorean, a precizat că pe 21 ianuarie este programat la vaccinare și ultimul centru din județ.

„Cele două centre de vaccinare, de la Slatina și Caracal, asigură logistica și coordonarea echipelor mobile. Toate activitățile derulate de echipele mobile se înregistrează pe cele două centre de vaccinare. Vaccinul se ridică de la centrul de vaccinare, cel de la Spitalul Slatina și cel de la Spitalul Municipal Caracal, înregistrarea în Registrul național se face face tot pe centrul. Pe 21 ianuarie este ultimul centru programat, merg și la casele de tip familial, în funcție de cum și-au dat acordul, proporția este destul de mare, cei mai mulți își doresc să se vaccineze”, a spus prefectul de Olt, Florin Homorean.