Coadă, la vaccin. Peste 7.300 de olteni ar trebui să fie vaccinați împotriva COVID până pe 10 februarie

Potrivit DSP Olt, județul Olt a primit până la acest moment 5.744 doze de vaccin împotriva virusului SARS-COV2, fiind vaccinate 4.297 persoane, din care 1.076 în etapa a II-a.

„De la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 până în prezent, la nivelul județului Olt au fost repartizate 5.744 doze de vaccin, care au fost distribuite centrelor de vaccinare. Numărul de persoane vaccinate împotriva COVID-19, cu vaccinul Pfizer BioNTech, până în data de 20 ianuarie este de 4.297 (din care: 1.076 persoane vaccinate în etapa a –II-a)”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Procesul de vaccinare se desfășoara, conform Strategiei Naționale de vaccinare anti-Covid-19, pentru personalul prevăzut în etapa I de vaccinare din domeniile Sănătății și Social, sistem public și privat, cât și etapa a-II-a, care include populația la risc, reprezentată de:

  1. a) adulți cu vârsta peste 65 de ani;
  2. b) persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate;
  3. c) lucratorii care desfășoara activități în domenii-cheie, esențiale.

Totodată, reprezentanții DSP Olt au precizat că numărul de programări pentru vaccinarea împotriva infecției Covid- 19, în perioada 18 ianuarie-10 februarie a ajuns la 7.386. În prezent, în Olt sunt cinci centre comunitare, după cum urmează: Slatina, un sigur centru, Caracal, Drăgănești, Corabia și Scornicești. Oficialii anunță deschiderea progresivă și a altor centre pentru populația de rând.