FOTO. Mai multe oi au murit înecate, la Bobicești. IPJ Olt: Nu se știe unde este ciobanul

UPDATE:

Pompierii olteni îl caută pe ciobanul ce avea în grijă turma de oi, misiunea acestora fiind dificilă. Până acum 60 de oi moarte au fost scoase din apa înghețată a pârâului Bârlui. Este posibil ca bărbatul să se fi înecat.

„Echipaje de pompieri de la Detașamentul Slatina și Garda Balș, acționează în localitatea Morunglav, pentru căutarea unui bărbat posibil înecat în pârâul Bârlui. Misiunea se desfășoară cu dificultate, din cauza zonei greu accesibile și a faptului că apa pârâului este înghețată. Până în acest moment au fost degajate cadavrele a peste 60 de oi, iar misiunea continuă, cu sprijinul scafandrilor, pentru căutarea bărbatului posibil înecat”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Zeci de oi au murit înecate într-un pârâu din comuna Bobicești. Poliția este la fața locului și face cercetări. Nu se știe unde este ciobanul care avea grijă de animale.

„În urma cu aproximativ 30 de minute, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicesti au fost sesizați cu privire la faptul că în pârâul din localitate sunt mai multe oi înecate. De asemenea,  persoana care a sesizat a menționat că nu cunoaște unde este ciobanul care avea oile în grijă. Polițiștii sunt prezenți la fața locului pentru a efectua cercetări”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Primarul din Bobicești, Ilie Chitez, a precizat că nu știe exact ce s-a întâmplat, ci doar că proprietarul animalelor s-a plâns că i-au murit o sută de oi.

„Ne-a sesizat și pe noi proprietarul, a menționat că ar fi vorba despre o sută de oi care s-ar fi înecat în pârâul Bârlui, undeva între localitățile Bobicești spre Morunglav, mai mult spre comuna Morunglav. Nu știm nimic cu privire la ce s-ar fi putut întâmpla, ținând cont că nici ciobanul pe care îl avea angajat nu se știe unde este, acesta neaflându-se în zona în care animalele au fost găsite moarte. Este posibil să se fi speriat și să fi fugit”, a spus Ilie Chitez, primarul comunei Bobicești.