Centrul de vaccinare anti-COVID din Balș, funcțional. Va deservi aproape 9.000 de persoane. Care sunt localitățile arondate

Centrul de vaccinare împotriva COVID pentru populația din orașul Balș și comunele aferente se va deschide. Acest centru, ce funcționează în subsolul Primăriei Balș și deservește 9.000 de persoane, urmează să fie evaluat de către DSP Olt.

Prezent, joi seara, la postul local de televiziune, OLTtv, primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, a precizat că a fost dificilă identificarea unui spațiu corespunzător pentru amenajarea centrului de vaccinare împotriva virusului SARS-COV2. Asistența medicală în acest centru va fi asigurată de asistenți și medici din cabinetele școlare.

„La nivelul orașului Balș există două centre de vaccinare, unul la Spitalul Orășenesc Balș, funcțional de mai bine de o săptămână, a fost în sarcina spitalului, iar celălalt este în subordinea Primăriei Balș și va fi funcțional începând de vineri, 22 ianuarie. Va deservi populația orașului și din comunele aferente. A durat mult să identificat un spațiu corespunzător, soluția a fost amenajarea unui centru în subsolul primăriei. Am avut dificultăți, pentru că a existat o cantină, care avea un contract cu o persoană juridică, pe care am evacut-o cu greu. Dar în final am găsit această soluție și începând de vineri sau de luni, în funcție de cum va fi autorizat, va funcționa. Vaccinarea va fi asigurată de către asistenții și medicii din rețeau școlară, dar există și o colaborare cu Spitalul Balș, sunt persoane care vor să vină să ajute la Centrul de vaccinare”, a spus Rotea.

Localitățile arondate centrului din clădirea Primăriei Balș sunt: Balș, Baldovineşti, Bârza, Bobiceşti, Călui, Dobreţu, Găvăneşti, Iancu Jianu, Morunglav, Oboga, Pârşcoveni, Voineasa și Vulpeni.