Cadrele medicale de la Spitalul Slatina primesc a doua doză de vaccin împotriva SARS-COV2. Nicio doză nu a fost irosită în centrul din Slatina

1.914 persoane au fost vaccinate anti-COVID în Centrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, ce funcționează pe strada Drăgănești din Slatina, peste 800 fiind cadre medicale.

Epidemiologul Spitalului Slatina, medicul Cătălin Pătru, a precizat că în afara celor 704 angajați ai unității medicale ce au fost programați încă din decembrie, alți 100 de salariați au solicitat să primească serul împotriva SARS-COV2.

„Angajații Spitalului Județean de Urgență Slatina sunt înscriși în prima etapa din Strategia Națională de Vaccinare. Până la acest moment, s-au vaccinat toți cei 704 angajați care au fost planificați în luna decembrie. Suplimentar, avem aproximativ 100-120 de angajați ai spitalului care au optat pentru vaccinare. În total, pe Centrul de Vaccinare de la Spitalului Județean de Urgență Slatina au primit prima doză de vaccin aproximativ 1.914 beneficiari”, a spus medical Cătălin Pătru.

Începând de luni, 25 ianuarie, a început administrarea dozelor de rapel. Medicul Cătălin Pătru speră ca până la finalul campaniei de vaccinare a personalului medical, tot mai mulți dintre salariații spitalului să aleagă să se vaccineze.

„Astăzi este prima zi în care se vor administra și dozele de rapel, începând de astăzi avem beneficiari programați în fiecare zi  și la doza a doua. O parte din angajații Spitalului Județean de Urgență Slatina au trecut prin infecție și beneficiază și de imunitatea naturală, deși aceasta nu contraindică și administrarea vaccinului. Noi sperăm ca până la finalul campaniei de vaccinare a personalului medico-sanitar o parte suficient de mare din cei care nu sunt hotărâți să se îndrepte către vaccinare. Vaccinarea este un act voluntar, nu sunt obligați să se vaccineze, dar vor trebui în continuare să păstreze cu strictețe regulile pe care deja le știu. Până în momentul de față nu am avut probleme de aprovizonare, dar nu avem nici doze de vaccin care să ne permită să vaccinăm în afara numărului de vaccinări programate”, a adăugat medicul Cătălin Pătru.

În Centrul de vaccinare de pe strada Drăgănești se lucrează cu două ture a câte șase ore. Prima tură începând de la ora 8.00 dimineață până la ora 14.00, iar a doua tură de la ora 14.00 până la 20.00. Vaccinarea se face în funcție de programare.

Potrivit medicului Cătălin Pătru, sunt zile în care sunt 70-80 de programări, dar au fost chiar și 200 de programări. Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina nu a irosit nicio doză de vaccin, locurile rămase libere fiind suplimentate cu persoane care urmau să se programeze sau care erau programate în zilele următoare.