Un doctor de la Spitalul Corabia, cercetat de Colegiul Medicilor Olt. DSP Olt: Colegiul verifică aspecte ce țin de conduita terapeutică și deontologia profesională

După scandalul cu bătrânul care s-a târât în genunchi pe holurile Spitalului Orășenesc Corabia, au apărut două noi cazuri care ridică semne de întrebare privind conduita terapeutică, profesionalismul și empatia cadrelor medicale de la unitatea spitalicească din orașul de la malul Dunării.

Astfel, DSP Olt a verificat cazul unei bătrâne de 85 de ani, familia acesteia acuzând că medicul nu i-a eliberat o scrisoare medicală pentru a primi un aparat de oxigen decât după ce aceasta a fost adusă în cabinet, pacienta murind la scurt timp, în mașină. Medicul de la Corabia va fi cercetat de Colegiul Medicilor Olt.

Totodată, familia unei fetițe de patru ani acuză un medic ortoped că brațul fracturat al micuței a fost imobilizat peste haine. În acest caz, medicul a fost amendat cu 4.000 de lei.

 „În urma apariției în mediul on-line a informației privind cele două cazuri (un caz al minorei de 4 ani, din comuna Gârcov, județul Olt) și cazul pacientei în vârstă de 85 ani, care s-au prezentat pentru serviciile de specialitate la Spitalul Orășenesc Corabia, reprezentanții Direcția de Sănătate Publică Olt din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică s-au deplasat pentru verificarea aspectelor derulate. În urma controalelor s-a aplicat o sancțiune contravențională, în valoare de 4.000 lei, conf. H.G. 857/ 2011 – art. 25, alin. 2, lit. a, pentru nerespectarea dispozițiilor legale în vigoare privind procedura de preluare și internare a  cazurilor de urgență (pentru primul caz), cât și înaintarea către Colegiul Medicilor Olt a aspectelor ce țin de conduita terapeutică și deontologia profesională a medicului (al II-lea caz)”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.