Un bărbat de 34 de ani, răpus de COVID la Spitalul Slatina. Cei de la DSP Olt spun că avea doar obezitate

DSP Olt a raportat, marți, 26 ianuarie, noi decese în județul Olt din cauza virusului SARS-COV2.

Primul deces este cel al unui tânăr de 34 de ani, din Stoenești, ce revenise din Anglia. Acesta a ajuns pe 20 ianuarie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, o zi mai târziu fiind confirmat cu SARS-COV2. Potrivit DSP Olt, acesta avea obezitate. Deși era foarte tânăr, virusul l-a răpus pe 23 ianuarie, în foaia de observație cauzele decesului fiind: stopul cardiorespirator, insuficiența respiratorie acută, pneumonia și infecția COVID.

Un alt deces este cel al unui bătrân, de 85 de ani, din mediul rural, care a ajuns pe 20 ianuarie tot la Spitalul Slatina, pe 22 ianuarie fiind confirmat cu virusul chinezesc. Avea astm bronșic și hipotensiune arterial. A murit pe 24 ianuarie.

O femeie de 64 de ani, din mediul rural, a fost și ea răpusă de SARS-COV2, aceasta murind pe 23 ianuarie tot la Spitalul Slatina. Avea și boli asociate, precum: diabet zaharat, insuficiență cardiacă, fibrilație atrială cu alură ventriculară rapidă.

De la începutul pandemiei, 238 de olteni au murit din cauza COVID-19. 10.421 cazuri COVID au fost confirmate pentru județul Olt, din care 30 sunt înregistrate în ultimele 24 de ore.