42 de olteni au fost amendați pentru că nu au purtat mască. Sancțiuni și pentru circulația pe timpul nopții

Autoritățile au continuat să verifice modul cum oltenii respect măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

Astfel, au fost controale în zonele aglomerate, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Valoarea amenzilor aplicate, în ultimele 48 de ore, s-a ridicat la peste 10.000 de lei.

„La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 230 forţe de ordine zilnic, fiind verificate 135 de societăți comerciale, precum şi 105 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 2.015 persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 88 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 10.950 de lei, dintre care 42 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 9.700 de lei și 6 aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în valoare de 1.250 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.