Bărbat, de 55 de ani, mort în timp ce efectua lucrări la un stâlp metalic, în Slatina. A căzut de la o înălțime de 12 metri

Potrivit ITM Olt, pe parcursul lunii ianuarie, la nivelul județului Olt au avut loc două accidente de muncă mortale. În total, 20 evenimente, soldate cu 18 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă, au fost înregistrate, în județ.

Un bărbat, de 55 de ani, și-a pierdut viața pe 5 ianuarie. Angajatul societății de instalații electrice efectua lucrări pe un stâlp metalic, s-a dezechilibrat și a căzut pe sol.

„În data de 05.01.2021, un salariat al unei societăți comerciale de instalații electrice din jud. Cluj, în vârstă de 55 ani, în timp ce efectua lucrări , aflându-se pe o consolă a unui stâlp metalic, la o înălțime de 12 metri, s-a dezechilibrat și a căzut pe sol, la o înălțime de 2 metri de baza stâlpului, fapt ce a dus  la decesul acestuia. Evenimentul a avut loc pe raza localității Slatina”, se arată într-un comunicat al ITM Olt.

Celălalt accident de muncă mortal este cel al șoferului care a murit pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești.

„În data de 25.01.2021, în jurul orei 13.50, șoferul unui autocamion al unei societăți comerciale din jud. Vrancea, după ce a descărcat fierul beton necesar lucrărilor de pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești, a constatat că la capul tractor are pană la roata din dreapta față, a solicitat ajutorul unui lucrător de pe un utilaj de ridicat să il ajute să constate defecțiunea. În timp ce capul tractor era ridicat de cârligul de tractare, brațul de ridicare a cedat și l-a surprins pe șoferul autocamionului între scară și sol, fapt ce a dus la decesul acestuia”, au mai transmis cei de la ITM Olt.