Un constructor din Slatina a fost prins cu trei angajați la negru. O altă firmă care fabrică tâmplărie PVC, doi muncitori fără carte de muncă

Pe parcursul lunii ianuarie, inspectorii de muncă din Olt au identificat cinci persoane care desfășurau muncă nedeclarată. Astfel, trei persoane lucrau la un agent economic din Slatina, care are ca obiect de activitate construcții fără a avea carte de muncă. În acest caz amendă a fost de 60.000 lei.

O altă firmă din Slatina, care fabrica tâmplărie PVC și aluminiu a avut doi angajați fără forme legale, amendă fiind de 40.000 lei.

Potrivit datelor transmise de ITM Olt, în ianuarie 2021, inspectorii de muncă au efectuat 190 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

„În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodată măsuri de remediere. În urma controalelor efectuate, s-au identificat 204 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 120 sancțiuni, din care 114 avertismente și șase amenzi în valoare totală de 121.500 lei”, se arată într-un comunicat al ITM Olt.