A fost semnat contractul de finanțare pentru centrul multifuncțional și zona de agrement „Balta Gării” din Balș. Investiția, cu bani europeni

Orașul Balș va avea un centru multifuncțional destinat organizării de evenimente și festivități culturale și recreative, ce va fi construit în vecinătatea Liceului Teoretic „Petre Pandrea“, pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 23-25. Totodată, va fi amenajat un spațiu public în aer liber, care include zona de agrement „Balta Gării” și drumul de acces – strada Nufărului. Investițiile vor fi realizate prin accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, în valoare de 13,8 milioane de lei.

Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, și primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, au semnat, marți, 9 februarie, contractul de finanțare.

„Proiectul finanțat în cadrul Axei Prioritare 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, cu o valoare totală de 13,8 milioane de lei, prevede alocarea unei sume de 13,5 milioane de lei, ca finanțare nerambursabilă, atât pentru construirea unui centru multifuncțional, cât și pentru asfaltarea drumului de acces (strada Nufărului) și amenajarea zonei de agrement „Balta Gării“, cândva o atracție pentru locuitori, spațiu de promenadă și socializare. Contribuția Primăriei orașului Balș va fi de 2%, în valoare de 276 de mii de lei. Cele două obiective de investiție au fost gândite astfel încât să se completeze reciproc. Perioada de implementare a proiectului este până la data de 31 octombrie 2022”, se arată într-un comunicat al ADR SUD-Vest Oltenia.