Polițiștii olteni, campanie în apropierea școlilor. Traficul este monitorizat, mai ales că străzile s-au aglomerat din nou

În contextul deschiderii școlilor, polițiștii din cadrul IPJ Olt fac controale în apropierea unităților de învățământ, pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de protecție, în vederea limitării infectărilor cu virusul SARS-COV2.

„Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalități și cei de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt acționează zilnic în proximitatea unităților de învățământ pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție impuse în contextul pandemiei. Aceste activități ale polițiștilor se desfășoară atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pe raza întregului județ Olt, având un scop preventive”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Traficul este și el monitorizat, mai ales că străzile s-au aglomerat, după ce elevii și-au reluat cursurile în bănci.

„Polițiștii rutieri sunt prezenți pe străzile din zona unităților de învățământ pentru a supraveghea traficul rutier și pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente negative. Întrucât la începerea cursurilor și finalizarea acestora au fost înregistrate creșteri ale valorilor de trafic și aglomerări, facem apel la responsabilitate din partea tuturor celor care se deplasează pe drumurile publice. În mod deosebit, conducătorii auto trebuie să manifeste calm, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și să fie foarte atenți pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite”, au mai transmis reprezentanții IPJ Olt.