DSP Olt raportează trei noi decese COVID. Un bărbat, de 55 de ani, a murit la Spitalul Slatina, la o oră după ce a fost internat

DSP Olt a raportat miercuri, 17 februarie, trei noi decese din cauza COVID.

Este vorba despre un bărbat, de 55 de ani, din mediul urban, care a ajuns în stare gravă pe 15 februarie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind confirmat cu virusul SARS-COV2. Avea diabet de tip II, obezitate, AVC sechelar și HTA esențială. A murit la o oră după ce a fost internat.

„Decesul survine la aproximativ 1 ora de la prezentare în serviciile de specialitate”, au transmis reprezentanții DSP Olt.

Cauza decesului a fost: stopul cardiorespirator, insuficiența respiratorie, pneumonie virală și infecție Covid-19.

Un alt deces raportat, miercuri, este cel al unui bărbat de 74 de ani, din mediul rural. Acesta a ajuns pe 5 februarie la Spitalul Municipal Caracal și a decedat pe 16 februarie. Avea și boli asociate, precum: diabet zaharat tip II, boală cronică de rinichi, insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA, fibrilație atrială cu alură ventriculara medie.

Cel de al treilea deces este tot al unui bărbat, de 66 de ani, din mediul urban. Pe 26 ianuarie a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, însă probele pentru determinarea infecției COVID i-au fost luate pe 8 februarie, rezultatul pozitiv venind pe 9 februarie. Pe 9 februarie, pacientul a fost transferat la Spitalul Municipal Caracal, unde a murit pe 16 februarie. Avea hipertensiune arterială, sechelele unui accident vascular cerebral și hemipareză spastică stângă.

De la izbucnirea epidemiei COVID, la nivelul județului au murit 252 de persoane.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri, 17 februarie, 23 de cazuri noi pentru județului Olt, numărul total al infectărilor urcând la 11.041.