VIDEO. Pompierii au simulat un incendiu la Spitalul Slatina. Cum a decurs intervenția

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” Olt a desfășurat miercuri, 17 februarie, un exercițiu la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Potrivit scenariului, incendiul ar fi izbucnit la etajul al patrulea, unde funcționează Secția ORL.

„Conform scenariului, la un cabinet de consultații de la etajul patru al Spitalului, unde își desfășoară activitatea secțiile ORL și oftalmologie, izbucnește un incendiu, la un sistem de calcul. Personalul de pe locul de muncă anunță evenimentul la Numărul Unic 112 și asigură prima intervenție, până la sosirea echipajelor specializate, concomitent cu evacuarea pacienților și personalului celor două secții. La sosirea pompierilor, care s-au deplasat la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială pentru victime multiple, etajul patru al clădirii era inundat cu fum. Din datele furnizate de personalul cu atribuții în organizarea intervenției pe locul de muncă, o persoană a fost surprinsă pe holul clădirii, posibil intoxicată cu fum. Au fost constituite sectoare de intervenție, concomitent cu căutarea și salvarea persoanei expuse la fum”, se arată într-un comunicat al ISU Olt.

Principalele obiective ale exercițiului au fost: verificare modului de organizare a evacuării și a primei intervenții, de către personalul de pe locul de muncă, antrenarea personalului din serviciile profesioniste și a personalului de pe locul de muncă și verificarea traseelor și zonelor de amplasare a tehnicii de intervenție, în cazul producerii unui incendiu.