Polițiștii olteni au dat noi amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Autoritățile din Olt au efectuat noi controale privind respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun. Au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 9.500 de lei.

„Pentru abaterile constatate au fost aplicate 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 9.500 de lei, dintre care 79 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 9.500 de lei si 2 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera cirulație sanctionate cu avertisment. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 230 forţe de ordine, fiind verificate 92 de societăți comerciale, precum şi 74 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.200 de persoane.