Olt. Bilanțul raziei pentru depistarea șoferilor băuți: 1.087 amenzi și 81 de permise reținute

Peste 1.000 de amenzi au fost aplicate de polițiștii olteni, la finalul săptămânii trecute. Raziile de pe șoselele județului au vizat, în primul rând, șoferii care se urcă la volan după ce consumă alcool.

„Acţiunea a vizat, în special, depistarea celor care conduc vehicule sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, depistarea conducătorilor auto care încalcă normele legislaţiei rutiere şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 1087 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 259.275 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 81 de permise de conducere, dintre acestea 21 fiind pentru consum de alcool, 33 pentru depăşirea limitei legale de viteză şi 27 pentru alte abateri, fiind retrase şi 10 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate nouă infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, șasd fiind pentru consum de alcool şi trei pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Polițiștii au dat trei exemple, printre primii șoferi prinși băuți la volan fiind un bărbat din Curtișoara.

„La data de 19 februarie a.c., ora 17:40, pe raza comunei Curtişoara, a fost depistat un bărbat, de 48 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, se mai arată în comunicatul citat.

Cu dosar penal s-a ales și un bărbat din comuna Mărunței. Acesta era și băut și nici nu avea permis de conducere.

„La data de 20 februarie a.c., ora 17:10, pe raza comunei Mărunţei, a fost depistat un bărbat, de 37 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără a poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, au mai spus polițiștii olteni.

Un alt exemplu este și cel al unui bărbat din Balș, care a fost depistat cu o alcoolemie de peste 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 22 februarie a.c., ora 00:25, pe raza oraşului Balş, a fost depistat un bărbat, de 28 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, se mai arată în comunicatul IPJ Olt.