Oprescu, despre situația de la Spitalul Slatina: „Încercăm să deschidem anumite secții și cabinete din policlinică. Celelalte boli nu stau pe loc”

Pentru că numărul oltenilor confirmați cu virusul SARS-COV2 a scăzut semnificativ în ultima perioadă, autoritățile locale încearcă deblocarea situației, iar Spitalul Județean de Urgență Slatina să se deschisă și mai mult pentru pacienții cu afecțiuni cronice.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că se încearcă deschiderea unor secții și chiar cabinete din policlinica unității medicale.

„Așa cum ați văzut în situațiile prezentate de Spitalul Slatina, în ceea ce privește  internații de COVID și suspecții, lucrurile au avut o scădere a intensității, drept pentru care încercăm treptat să deschidem anumite secții și cabinetele din policlinică. Așa cum am spus de fiecare dată, este o situație inedită o dată cu apariția pandemiei de coronavirus, celelalte boli nu stau pe loc și nu așteaptă să treacă pandemia. Trebuie să fim pregătiți să facem față din nou tuturor pacienților care se prezintă la Spitalul Județean de Urgență Slatina, nu numai celor cu COVID”, a spus Oprescu.

Totodată, reprezentanții CJ Olt discută despre varianta deschiderii unei secții de recuperare post COVID în cadrul Secției de Pneumologie de la Scornicești.

„În momentul de față este în studiu această idee, pentru că vrem să vedem toate noile metode de recuperare, vrem să vedem ce eficiență au ca să merite investițiile. Nu avem foarte multe date, doar de la cei care le au deschis, încercăm să ne conectăm să vedem ce înseamnă acest lucru. Probabil, în cadrul Secției de Pneumologie de la Scornicești o să facem o astfel de secție de recuperare. Vom duce stație de oxigen, încercăm să luăm, dacă considerăm că este eficientă, vom studia și posibilitatea de a lua o stație de tratare cu ozon, astfel încât recuperarea să fie una mai rapidă, dar în momentul de față studiem să vedem eficiența”, a adăugat Marius Oprescu.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții Spitalului Slatina, vineri, 19 februarie, în unitatea medicală erau internați 414 pacienți, din care 23 erau confirmați cu virusul SARS-COV2, opt erau suspecți COVID, iar șapte  primeau îngrijiri medicale de specialitate în Terapie Intensivă COVID.