Senatorul Liviu Voiculescu, demers pentru finanțarea proiectului Lugoj-Drobeta Turnu Severin -Craiova-Calafat. Ruta, importantă și pentru Ford Craiova

Grupurile parlamentare reunite ale PNL au solicitat Ministerului Transporturilor și Infrastructurii includerea cu prioritate a proiectului Lugoj-Drobeta Turnu Severin-Craiova-Calafat la finanțare, în Legea Bugetului de stat, pe anul 2021.

În scrisoarea adresată ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, parlamentarii liberali, au arătat că proiectul este important și pentru constructorul Ford Craiova care poate găsit oportunități de extindere, dacă va avea o conexiune directă spre A6 și apoi către punctul de conexiune cu A1 la Lugoj.

Scrisoarea a fost semnată și de senatorul de Olt, Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, care a subliniat importanța acestui proiect pentru Oltenia.

„Am semnat împreună cu toți parlamentarii PNL din Oltenia o scrisoare prin care am solicitat finanțarea proiectului rutier Calafat-Craiova-Drobeta Turnu Severin-Lugoj. Este un proiect de infrastructură important pentru a conecta Oltenia la rețeaua rutieră europeană”, a spus senatorul de Olt, Liviu Voiculescu.

Scrisoare a mai fost semnată de parlamentari liberali din Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Vâlcea și Caraș-Severin. Parlamentarii au precizat că avantajul acestui proiect de infrastructură majoră îl constituie poziționarea pe coridorul de conectivitate Oltenia-Banat care se suprapune coridorului european Orient East-Med care unește Europa Centrală cu porturile de la Marea Nordului, Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Mediterană.

În urma demersului parlamentarilor liberali, Guvernul a aprobat finanțarea studiului de fezabilitate a acestui proiect de infrastructură, fiind alocate 20 de milioane de lei.