Peste 100 de slătineni s-au plâns senatorului Siminica Mirea că nu își pot lucra terenurile agricole din zona Clocociov

Senatorul de Olt, Siminica Mirea, a precizat că a primit o serie de sesizări din partea slătinenilor din zona Clocociov (Slatina). Aceștia s-au plâns parlamentarului social-democrat că nu pot să-și lucreze terenurile situate în partea stângă a viitorului Drum Expres din zona cartierului Clocociov.

„Am ales să adresez o întrebare domnului Ministru al Transporturilor și Infrastructurii, pornind de la o serie de sesizări primite de la locuitorii extrem de justificați, în ceea ce privește situația din zona Clocociov, și anume Drumul Expres care intersectează Drumul de Exploatație (DE) 315. Aici, din datele pe care le dețin, în urma sesizărilor pe adresa cabinetului meu, riveranilor din Slatina și Milcov, li se blochează, în lipsa unei pasarele, sau a unui alt tip de cale de acces, legătura cu terenurile situate în partea stângă a viitorului Drum Expres din zona cartierului Clocociov. Din păcate, situația este îngrijorătoare, deoarece, până în prezent, am identificat peste 100 de proprietari, ajunși în imposibilitatea de a-și mai munci terenurile”, a spus senatorul Siminica Mirea.

Politicianul a precizat că soluția ar fi amplasarea unei pasarele sau înființarea unui alt tip de cale de acces, astfel încât dreptul de proprietate al riveranilor să nu fie afectat.

„Îmi doresc ca domnul Ministru să fie de acord cu intervenția la infrastructură, prin amplasarea unei pasarele sau a unui alt tip de cale de acces, iar întrebarea adresată să genereze efecte urgente, astfel încât dreptul de proprietate al riveranilor să nu fie afectat. Rămân în continuare o persoană implicată, iar orice demers privind problemele comunității, va fi prioritar pentru mine”, a adăugat parlamentarul PSD.