Oltul sub COD GALBEN de ploi din 15 martie până pe 17 martie

Meteorologii au emis duminică, 14 martie, un cod galben de precipitații abundente pentru perioada 15 martie, ora 14.00 – 17 martie, ora 20.00.

Dacă pentru zona montană și în Transilvania este cod galben pentru ninsori și strat consistent de zăpadă, pentru Oltenia este cod galben de ploi însemnate cantitativ începând de luni până miercuri.

„În intervalul menționat vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25…30 litri pe metrul pătrat și, pe arii restrânse, 40…60 de litri pe metrul pătrat. Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după amiază, în sud-este), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toate zonele de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă”, se arată în atenționarea meteorologilor.