Polițiștii olteni, razie pe străzile din județ, după ora 22.00

Noile restricții de circulație au intrat în vigoare duminică, 14 martie, iar polițiștii olteni au demarat o acțiune de control pe străzile din județ, începând cu ora 22.00.

Astfel, cei care erau pe străzi duminică seara au fost informați despre noile măsuri dispuse de autorități, în contextul epidemiei de coronavirus.

„Acțiunea a avut scop informativ-preventiv, polițiștii și jandarmii olteni fiind prezenți la datorie pentru a le aduce cetățenilor la cunoștință noile modificările legislative. Echipele mixte nu au neglijat verificarea respectării normelor de protecție de către populație. Reamintim că Hotărârea de Guvern 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României a intrat în vigoare începând de ieri, 14 martie 2021, pentru 30 de zile. Hotărârea stabilește măsurile care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Ca noutate, este prevăzută interzicerea deplasării în afara locuinței între orele 22.00 și 5.00, dar și limitarea cazării în mai multe destinații turistice. Până la data de 13 martie, interdicția de deplasare în afara locuinței era stabilită între orele 23:00 și 05:00.

Circulația după ora 22.00 este permisă doar în situații excepționale, cu prezentarea unei declarații pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator.