FOTO. Probleme la Sâmburești, Tătulești și Pleșoiu, din cauza precipitațiilor abundente. Culturi și străzi, sub ape

Potrivit reprezentanților ISU Olt, în urma precipitațiilor din ultimele zile, au fost afectate localitățile Sâmburești, Tătulești și Pleșoiu. Un kilometru de drum comunal și străzi din localitatea Tătulești au fost inundate, iar la Pleșoiu mai mulți fermieri și-au văzut culturile sub ape.

„În localitatea Tătulești, au fost afectate un pod, un kilometru de drum comunal și 2.2 kilometri de străzi. În localitatea Pleșoiu, au fost afectate trei hectare de teren arabil și două hectare de grâu, iar în localitatea Sâmburești au fost afectați circa 0.28 de kilometri de străzi”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Specialiștii olteni monitorizează situația, mai ales că sunt preconizate creșteri de debite pe unele cursuri de ape.

„Județul Olt se află, până joi, la ora 10.00, sub incidența unei atenționări meteo cod galben de ploi, iar începând de mâine și până pe 20 martie, sub incidența unei informări meteo de precipitații, iar cursurile de apă din județ, se află până în data de 18 martie, la ora 16.00, sub incidența unui cod galben, fiind preconizate creșteri de debite și niveluri. Situația este monitorizată permanent de Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, iar informațiile de interes operativ sunt transmise către Centrul Operațional Județean al ISU Olt”, a mai spus Băsășteanu.