Botez din Bobicești, spart de polițiști. Autoritățile au dat amenzi de peste 50.000 de lei

Un botez din Bobicești, organizat într-o sală de festivități, a fost spart de polițiști, sâmbătă seara, în jurul orei 20.30. Autoritățile au dat amenzi în valoare de peste 50.000 de lei, fiind sancționați atât administratorul societății, cât și invitații, adică toți cei care au fost descoperiți în sala de festivități.

„Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că, în încinta sălii de festivități, este organizat un eveniment privat, respectiv un botez, eveniment care a fost oprit. Cu această ocazie, polițiștii au sancționat contravențional reprezentanții societății cu amendă în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, iar 28 de persoane fizice, participanți la eveniment, cu amenzi în valoare de 10.000 de lei. De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 de lei conform Hotărârii de Guvern nr.857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele legate de igiena și sănătate publice, iar cei din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei conform Hotărârii de Guvern nr.984/2005 privind privind organizarea activității sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, ambele reprezentanților societății”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 230 de forţe de ordine, fiind verificate 88 de societăți comerciale, precum şi 90 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.100 de persoane.

În total, polițiștii au aplicat 174 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 30.000 de lei, dintre care 146 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 14.000 de lei, 1 aplicată operatorilor economici pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea de activități în spațiu privat pentru care au fost instituite restricții în valoare de 6.000 de lei și 28 aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul privat pentru care au fost instituite restricții în valoare de 10.000 de lei.