Spitalul Slatina: „Nu mai avem locuri la oxigen. S-au internat pacienți tineri, fără comorbidități, cu o formă medie sau gravă a bolii”

Spitalul Județean de Urgență Slatina nu mai are locuri libere la Terapie Intensivă pentru pacienții în stare gravă, ce sunt confirmați cu virusul SARS-COV2. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Slatina, medicul Florin Popa, a declarat că a fost informat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI), ce trebuie să se ocupe de transferul pacienților care au nevoie de terapie cu oxigen către alte centre.

CJCCI este o structură care funcționează în cadrul ISU Olt, fiind formată din reprezentanți de la Spitalul Slatina, ISU Olt și DSP Olt.

„Locurile la Terapie Intensivă sunt ocupate, înțeleg de la colegii de la Infecțioase că nu mai avem locuri la oxigen. Am informat CJCCI, dacă vin pacienți și au nevoie de suport de oxigen, să ne sprijine cu transferul spre alte centre. Începând de astăzi, CJCCI va lua măsurile necesare”, a spus chirurgul plastician Florin Popa, purtătorul de cuvânt al unității medicale din Slatina.

Medicul a mai spus că tot mai mulți tineri, fără boli asociate, fac forme medii sau grave COVID.

„Pe sectorul de confirmați COVID avem 61 de pacienți din 80 de locuri, iar suspecți avem cinci. Din păcate, situația escaladează într-un sens negativ, numărul cazurilor grave este pe un trend crescător. S-au internat o serie de pacienți tineri, fără comorbidități, cu forme de boală medii sau grave”, a adăugat medicul Florin Popa.