CJ Olt, credit de 30.000.000 de lei pentru modernizarea a două drumuri. Oprescu: Prin acest împrumut vrem să plătim facturile constructorilor care fac lucrările

Consilierii județeni au aprobat joi, 25 martie, contractarea unui credit în valoare de 30.000.000 de lei, cu o maturitate de până la 12 de ani, din care o perioada de grație de până la 3 ani și o perioada de rambursare de până la 9 ani. Banii vor fi folosiți pentru a asigura cofinanțarea și prefinanțarea proiectelor de modernizare a două drumuri județene: DJ 546 Dăneasa (intersecția DN 6)– Slatina (intersecția DN65)- Verguleasa (intersecție DN67B) și DJ 642 Stoenești (intersecția DN6)  – Giuvărăști (limita județului Teleorman).

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că pentru cererile de plată depuse în ianuarie nu a primit nici până acum banii. Astfel, cu ajutorul acestui împrumut urmează să fie achitate facturile constructorilor care efectuează aceste lucrări.

„Acest împrumut vrem să-l luăm pentru a asigura o fluidizare a derulării celor două proiecte mari de infrastructură, cele două drumuri care străbat județul de la nord la sud. Cele două drumuri au o valoare foarte mare, iar cererile de plată ni se întorc foarte greu. O cerere pe care am depus-o la începutul lunii ianuarie nu ne a fost plătită nici până acum. Încercăm să avem bani lichizi pentru că bugetul de anul acesta este unul  foarte sărac și nu ne permitem să prevedem bani pentru derularea proiectului. Încercăm prin acest împrumut să asigurăm fluidizarea  necesarului de bani astfel încât, până ne vin banii din cererile depuse la București, să avem să plătim facturile constructorilor care fac aceste lucrări. Va fi o licitație pe care o ținem, iar băncile care vin cu cele mai bune oferte vor fi câștigătoare”, a spus Oprescu.

Șeful forului județean a explicat că, la nivelul Oltului, gradul de îndatorare, calculând inclusiv acest ultim împrumut, este de 23,3, mult sub limita maximă, care este de 30 la sută.

Valoarea lucrărilor drumului Dăneasa-Slatina este de 128.039.609 lei, iar valoarea modernizării drumului Stoenești–Giuvărăști (limita cu județul Teleorman) este de 81.957.600 lei.