DSVSA Olt va intensifica controalele în această perioadă, ținând cont că se apropie Paștele, iar consumul de alimente crește. Potrivit unui comunicat remis de DSVSA Olt, controalele urmăresc verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, abatoare, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum şi în carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare.
La nivelul DSVSA Olt și a Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale (CSVSAO) din localiţăţile Slatina, Balş, Caracal, Corabia, Drăgăneşti Olt, Scorniceşti, în perioada 22 martie 2021 – 1 mai 2021, premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice și Sărbătorilor Pascale Ortodoxe, va fi asigurată permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, programul de lucru fiind: luni – vineri 08.³º – 17.ºº, iar sâmbăta – duminică 08. ºº – 12.ºº.
Din cauza focarelor de pestă porcină de la nivelul județului, în toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea şi celelalte produse de origine animală de sezon, este asigurat necesarul de personal sanitar-veterinar şi programul prelungit de activitate, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.
Inspectorii Direcţei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt vor colabora cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, vor efectua controale în târguri, pieţe şi trafic asupra transporturilor de animale, produse de origine animală şi nonanimală, pentru:
-verificarea condițiilor de igienă, a dezinfecției și a documentelor de autorizare sanitar veterinar a mijloacelor auto utilizate pentru transportul animalelor;
-verificarea documentele însoțitoare ale animalelor (certificate veterinare care să ateste sănătatea mieilor şi documente care să cuprindă informaţii despre lanţul alimentar)
-respectarea măsurilor de restricţie ca urmare a contextului epidemiologic actual generat de evoluţia pandemiei cu SarsCov-2 şi a pestei porcine africane privind organizarea unor evenimente în unităţile de alimentaţie publică .
Oltenii pot face sesizări și reclamații la numerele de telefon: 0372753837/ 0372753838.