DSP Olt, date oficiale despre moartea polițistului de 48 de ani. Cinci decese raportate, astăzi, din cauza COVID

DSP Olt a raportat miercuri, 31 martie, cinci noi decese din cauza COVID. Astfel, este anunțat și decesul polițistului de la IPJ Olt, de 48 de ani. Acesta a ajuns pe 26 martie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, când a și fost confirmat cu virusul SARS-COV2. Potrivit datelor transmise de DSP Olt, bărbatul avea obezitate, aceasta fiind singura afecțiunea asociată pe care o avea. A murit pe 30 martie, cauzele decesului fiind stopul cardiorespirator, insuficiența respiratorie acută, pneumonia și infecția COVID.

Un alt deces raportat este cel al unei femeie de 82 de ani, din mediul rural. În data de 22 martie a solicitat prin 112 un test pentru determinarea infecției COVID, rezultatul fiind pozitiv. Pe 27 martie, bătrâna ajunge la Spitalul Municipal Caracal. A murit pe 29 martie, anterior fiind diagnosticată și cu hipertensiune arterială, grad III.

Un bărbat, de 79 de ani, din mediul urban, a fost internat pe 28 martie la Spitalul Caracal, unde a fost confirmat cu SARS-COV2. Avea comorbidități, precum: fibrilație atrială cronică, neoplasm de rect, metastaze osoase –pulmonare și hepatice. A murit pe 29 martie.

Un bărbat din mediul urban, în vârstă de 75 de ani, a solicitat prin 112 și el testarea pentru determinarea infecției cu SARS-COV2, rezultatul fiind pozitiv. Avea obezitate, grad III, și hipertensiune arterială. A murit pe 30 martie.

Un alt deces raportat, miercuri, este cel al unui bărbat, de 71 de ani, din mediul urban ce a ajuns pe 15 martie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind confirmat cu virusul SARS-Cov2. Avea hipertensiune primară, obezitate, insuficiență renală cronică și a murit pe 29 martie.

În total, 12.913 olteni au fost confirmați cu SARS-COV2, 69 de cazuri fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. 11.871 de persoane s-au vindecat, iar alte 134 sunt internate în unitățile medicale din județ. 17 pacienți sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă. Totodată, 605  persoane sunt în izolare la domiciliu, iar 752 sunt acasă în carantină. De la începutul pandemiei, 301 olteni au murit din cauza COVID.

În județ, au fost efectuate 45.367 teste.