Petreceri organizate la Scărișoara și Ipotești, întrerupte de polițiști

Două petreceri organizate, sâmbătă, la Scărișoara și Ipotești au fost întrerupte de polițiști, care au împărțit amenzi. La petrecerea de pe raza comunei Scărișoara, zece persoane au fost amendate.

„La data de 03 aprilie, în jurul orei 18:35, polițiștii din cadrul Secției nr.5 Poliție Rurală Deveselu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe raza comunei Scărișoara are loc o petrecere privată. La fața locului a fost identificat organizatorul precum și 10 persoane, participanți. Aceștia au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, valoarea sancțiunilor fiind de 10.000 de lei, evenimentul fiind oprit”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

La cealaltă petrecere, valoarea amenzilor s-a ridicat la 3.000 de lei.

„La data de 03 aprilie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Secției nr.4 Poliție Rurală Coteana s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe raza comunei Ipotești are loc o petrecere privată. La fața locului au fost identificate 9 persoane, acestea fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, valoarea sancțiunilor fiind de 3.000 de lei”, au mai transmis polițiștii olteni.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2. La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 220 de forţe de ordine, fiind controlate 94 de societăți comerciale, precum şi 65 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.300 de persoane.

În total, au fost aplicate 136 de sancţiuni contravenţionale în valoarea totală de 51.500 de lei, dintre acestea 115 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 38.000 de lei, 19 pentru nerespectarea distanțării fizice, în valoare de 13.000 de lei și 2 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, în valoare de 500 de lei.