Turneul Speranțelor, under 14, de la Slatina. Trei jucători din Olt, selectați

17 jucători legitimați la cluburi din județul Olt, născuți 2007, au participat, miercuri, 7 aprilie, la Turneul Speranțelor, ce a avut loc pe terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv „1 Mai” Slatina.

Echipa județului Olt, formată din juniori de la CSS Caracal (trei jucători, profesor Daniel Nicolae), CSS Corabia (patru jucători, profesor Gigi Vâlcu), CSM Slatina (opt jucători, profesor Iulică Mitrache), Athletic Slatina (un jucător, profesor Victor Crângureanu) și Academia Răzvan Raț (un jucător, profesori Dan Baciu și Bogdan Ciugulea), a jucat cu reprezentantele județelor Vâlcea și Argeș, cele două formații prezentându-se la Slatina fiecare cu 17 jucători.

Din echipa județului Olt au fost selecționați trei jucători: atacantul Mario Gălan și fundașul central Stelian Lujeru de la CSS Corabia (profesor Gigi Vâlcu) și atacantul Cristi Ionescu, legitimat la CSM Slatina (profesor Iulică Mitrache).

Cei mai mulți juniori de 14 ani au fost selectați din echipa județului Argeș (12 jucători).

De la CSM Slatina s-au mai evidențiat Claudiu Negoescu, Bogdan Miu și Dan Bungiu.

Copiii au fost văzuți de șase referenți zonali, iar după jocuri a avut loc o ședință tehnică, jucătorii fiind evaluați.

În turneul de la Slatina, Vâlcea a pierdut partida cu Argeș, cu scorul 0-5, Oltul a câștigat cu 4-0 în fața echipei din Vâlcea, iar în ultimul joc, Oltul a pierdut cu selecționata din Argeș, cu scorul 0-4.

Cei 17 selectați din grupa A (12 de la Argeș, doi de la Vâlcea și trei din Olt) vor juca la începutul lunii mai cu ceilalți 17 jucători selectați din Grupa B din care fac parte județele Dolj, Mehedinți și Gorj, turneul din această grupă urmând să se dispute vineri, 9 aprilie.

Federația Română de Fotbal organizează, în această perioadă, mai multe etape regionale pentru a selecta cei mai talentați jucători din țară în vederea formării lotului național, vârsta 14 ani.