Prefectul Florin Homorean, după ce s-a vaccinat: „Nu este uşor să adopţi măsuri restrictive care afectează deopotrivă cetăţenii şi mediul economic”

Prefectul de Olt, Florin Homorean, s-a vaccinat marți, 13 aprilie, împotriva virusului SARS-COV2. Acesta nu a avut nicio reacție adversă în primele 15 minute de la administrarea serului companiei Pfizer, fiind vaccinat la Centrul Medical Județean MAI din Slatina.

Homorean a precizat că este mai ușor să previi apariția bolii prin vaccinare, decât să iei măsuri restrictive care afectează atât cetățenii, cât și mediul de afaceri. 

„Astăzi m-am prezentat, conform programării, pentru a mă vaccina împortiva SARS-CoV-2. Am luat această decizie întrucât vaccinul aduce beneficii maximale în ceea ce priveşte protecția față de boala simptomatică, față de complicațiile bolii, față de internare, față de decese. Nu este uşor să adopţi măsuri restrictive care afectează deopotrivă cetăţenii şi mediul economic, însă pericolul pentru sănătatea publică este încă semnificativ. Numărul de persoane infectate se menţine la un nivel ridicat, ca dealtfel şi numărul persoanelor internate în spital din cauza acestui virus. În ultima perioadă, tot mai multe cazuri severe ajung în spitalele noastre. Medicii duc o luptă eroică pentru salvarea pacienţilor afectaţi de noul coronavirus. Haideţi să nu-i lăsăm singuri în această luptă. Nu este prea târziu să facem cu toţii acest efort, să salvăm România de această pandemie. Să fim responsabili!”, a spus Homorean.

Homorean a fost confirmat cu virusul SARS-COV2, în vara anului trecut. Inițial, acesta a primit tratament de specialitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, fiind apoi transferat la o unitate medicală din Capitală.