Un bărbat din Strejești conducea băut pe străzile din Slatina

Polițiștii olteni au continuat seria controalele pe străzile din județ. Astfel, trei șoferi care s-au urcat al volan după ce au băut s-au ales cu dosare penale. Primul exemplu este cel al unui bărbat, de 41 de ani, din Strejești. Acesta a fost oprit de echipajele de poliție pe strada Crișan din Slatina, iar în urma testării cu aparatul etilotest acesta a avut o concentrație de 0.91 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

„La data de 12 aprilie a.c., ora 09:50, pe strada Crişan, din municipiul Slatina, a fost depistat un bărbat, de 41 de ani, din comuna Strejeşti, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta prezenta o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Un bărbat din Dobrosloveni conducea pe raza comunei Fărcașele și băut și fără permis.

„La data de 13 aprilie, a.c., ora 00:50, pe raza comunei Fărcaşele, a fost depistat un bărbat, de 34 de ani, din comuna Dobrosloveni, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta prezenta o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, au mai spus polițiștii olteni.

Un alt exemplu este cel al unui șofer de 19 ani și acesta fiind băut la volan.

„La data de 13 aprilie a.c., ora 02:40, pe raza comunei Tia Mare, a fost depistat un tânăr, de 19 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta prezenta o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, se mai arată în comunicatul citat.