Poliția Animalelor Olt, verificări într-o gospodărie din Drăghiceni. Ce a stabilit medicul veterinar

Poliția Animalelor Olt a efectuat un control într-o gospodărie din Drăghiceni, după ce au apărut imagini cu o pisică ce părea să fi fost chinuită. Astfel, polițiștii au identificat persoana care a filmat pisica, o femeie din Drăghiceni, de 34 de ani.

„În urma apariției în spațiul public, pe o rețea de socializare, a unor imagini, în care este prezentată o pisică ce pare a fi vătămată, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt este abilitat să comunice următoarele: În cursul zilei de 20 aprilie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au sesizat din oficiu și au efectuat verificări, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Cu această ocazie a fost identificată persoana care a realizat filmarea, respectiv o femeie, în vârstă de 34 de ani, domiciliată în localitatea Drăghiceni”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În gospodărie au mai fost găsite și alte animale, iar concluzia medicului veterinar a fost că pisicile și câinii nu prezintă urme de violență.

„La fața locului au fost găsite patru animale, un câine și trei pisici, inclusiv pisica ce apare în imagini, care au fost evaluate medical de către medicul veterinar din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, stabilindu-se că sunt bine întreținute și fără a prezenta urme de violență. Poliţiştii continuă verificările în conformitate cu prevederile Legii nr. 205 din 2004, privind protecția animalelor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propuse măsurile legale”, se mai arată în comunicatul citat.