Șapte morți în Olt din cauza COVID. Toți aveau boli asociate. Cinci dintre ei sufereau și de diabet

DSP Olt a raportat miercuri, 21 aprilie, șapte noi decese din cauza virusului SARS-COV2, toți cei decedați având și alte boli asociate. Cinci dintre cei raportați ca decedați din cauza COVID aveau și diabet zaharat de tip II.

Primul deces raportat este cel al unui bărbat, de 78 de ani, din mediul urban. Bărbatul a fost confirmat pe 24 martie cu virusul SARS-COV2 și a ajuns la Spitalul Municipal Caracal pe 1 aprilie, unde a murit pe 19 aprilie. Avea și diabet zaharat, tip II.

Un alt deces este cel al unui bărbat, de 75 de ani, din mediul urban. Acesta a fost confirmat pe 1 aprilie cu COVID, o zi mai târziu ajungând la Spitalul Caracal, unde a murit pe 19 aprilie. Și el avea diabet zaharat dezechilibrat, tip II.

O femeie, de 66 de ani, din mediul urban, a fost internată la Spitalul Caracal, zi în care a primit vestea că este infectată cu virusul SARS-COV2.  Avea diabet zaharat, de tip II, și Boala Parkinson. A murit pe 19 aprilie.

O altă femeie, de 64 de ani, din mediul urban, a fost confirmată cu virusul SARS-COV2 pe 15 aprilie, pe 19 aprilie fiind internată la Spitalul Orășenesc Balș. Și această pacientă avea diabet zaharat tip II și hipotiroidie. A murit pe 20 aprilie.

O femeie, de 60 de ani, din mediul rural, a fost confirmată pe 18 aprilie cu SARS-COV2, zi în care se și internează la Spitalul Caracal. Potrivit datelor transmise de DSP Olt, femeia avea comorbidități: sindrom subocluziv, obezitate, bronhopneumopatie obstructivă cronică și hipertensiune arterială. A murit pe 20 aprilie, cauzele decesului fiind: stopul cardiorespirator ireversibil, bronhopneumonia și infecția Covid-19.

O femeie, de 72 de ani, din mediul rural, care a fost confirmată cu virusul SARS-COV2 pe 15 aprilie și s-a internat la Spitalul Caracal, a murit pe 20 aprilie. Avea și alte boli asociate precum: metaplazie mieloidă cu mielofibroză și diabet zaharat tip II.

Un bărbat, de 77 de ani, din mediul urban, a fost confirmat pe 18 aprilie cu SARS-COV2, fiind internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Avea sechelele unui infarct cerebral, dar și insuficiență renală cronică. A murit pe 20 aprilie.

De la izbucnirea epidemiei de COVID, 340 de olteni au murit din cauza acestui virus. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 71 de cazuri noi, iar în total 14.001 de olteni au trecut prin boală. 24 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă, iar 134 de pacienți primesc tratament de specialitate pe secțiile COVID din cadrul unităților medicale din județ. În Olt, 51.390 de teste au fost efectuate de la începutul pandemiei.