Oltenii își vor putea cumpăra miel din Târgul de la Osica. A primit aviz pentru zilele de 25 aprilie și 1 mai. Solicitare și de la Primăria Caracal

DSVSA Olt a avizat temporar, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, un centru de sacrificare a mieilor ce va funcționa în Târgul săptămânal de la Osica de Sus, în zilele de 25 aprilie și 1 mai.

„Ca urmare a solicitării transmise de către Primăria Osica de Sus, a realizării analizei de risc în contextul epidemiologic generat de pandemia de COVID-19 şi de evoluţia pestei porcine africane la nivelul judeţului Olt, a verificării la faţa locului a respectării condiţiilor de igienă în conformitate cu legislaţia naţională sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a avizat sacrificarea temporară a tineretului ovin şi caprin în spaţiul special amenajat din incinta Târgului săptămânal din comuna Osica de Sus, în zilele de 25.04.2021 şi 01.05.2021, conform solicitării primăriei”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

Totodată, Primăria Caracal a solicitat avizarea unui astfel de spațiu pentru 29 aprilie și 1 mai, autoritățile urmând să amenajeze spațiul, astfel încât să respecte toate condițiile sanitare.

„Ca urmare a solicitării Primăriei Caracal de a se aviza un spaţiu temporar pentru sacrificarea tineretului ovin şi caprin în Caracal, str.Târgului, nr. 15, judeţ Olt, în perioada premergătoare Paştelui Ortodox, respectiv între 29.04. – 01.05.2021, s-au comunicat condiţiile sanitare veterinare care trebuie îndeplinite, urmând ca la notificarea finalizării lucrărilor de amenajare să se realizeze verificarea, în vederea avizării/neavizării spaţiului respectiv”, se mai arată în comunicatul citat.