Senatorul Liviu Voiculescu: „Guvernul român nu a pierdut în fața Comisiei Europene. Este o ajustare impusă”

Senatorul de Olt, Liviu Voiculescu, a precizat că Executivul nu a pierdut în fața Comisiei Europene, fiind vorba de o ajustare impusă pentru proiectele de redresare și reziliență.

„Guvernul român nu a pierdut în fața Comisiei Europene. Pentru buna informare a opoziției politice din România care-și construiește discursurile publice pe speculații lipsite de suport real și rațional, tăierile din fondurile europene solicitate de România prin PNRR nu sunt urmare a unei incapabilități guvernamentale, ci o ajustare impusă de Comisia Europeană în funcție de prioritățile considerate. Comisia Europeană a impus României un target de 29,2 miliarde euro pentru proiecte de redresare și reziliență, față de cele aproximativ 40 de miliarde de euro propuse inițial de România în PNRR. Altfel spus, cererea României a fost mai mare decât oferta Comisiei Europene”, a declarat senatorul PNL de Olt.

Președintele PNL Olt a precizat că 12 la sută din această sumă merge către Educație, fiind o alocare peste media europeană.

„Și totuși, 12 la sută din această sumă a fost direcționată către Educație, o alocare peste media europeană (care este de 10 la sută), ceea ce, contrar speculațiilor tendențioase lansate public de PSD, reprezintă un real succes pentru Educația din România și pentru eforturile guvernamentale de atragere a fondurilor europene prin PNRR”, a adăugat parlamentarul oltean.