Senatorul Siminica Mirea: „Există diferențe uriașe, chiar și 10.000 de decese, între raportările oficiale și realitatea din spitale”

Senatorul de Olt, Siminica Mirea, s-a arătat îngrijorat pentru că numărul românilor răpuși de virusul SARS-COV2 nu a fost corect raportat.   Parlamentarul PSD a precizat că există diferențe uriașe între raportările oficiale și ceea ce s-a întâmplat în unitățile medicale. Siminica Mirea apreciază că există o diferență chiar și de 10.000 de morți.

„Există diferenţe uriaşe, de peste 5000, chiar şi 10.000 de decese, între raportările oficiale publice şi realitatea din spitale, după cum arată chiar datele prezentate de ministrul Sănătăţii. Aşadar, presiunea PSD prin intermediul realizării comisiei parlamentare de anchetă a dat rezultate, chiar dacă aceasta a fost respinsă de majoritatea de dreapta. Spun asta pentru că, acţiunea Partidului Social Democrat a forţat ministrul Sănătăţii să prezinte datele despre decesele COVID din pandemie. Deşi a fost convocată luni, în faţa Parlamentului, să explice aceste informaţii, doamna ministru le-a prezentat public astăzi, arătând exact cât de mare a fost şi este în continuare haosul din sănătate în această guvernare şi, mai ales dimensiunile uriaşe ale minciunii şi manipulării”, a spus senatorul PSD.