FOTO. Centrul de vaccinare drive-through, de la Parcul Tineretului, a fost deschis. Cinci minute, pentru normalitate

Centrul de vaccinare drive- through, de la Parcul Tineretului din Slatina, a fost deschis vineri, la ora 15.00, de către autorități. Primii olteni au intrat cu mașinile de pe strada Artileriei, au completat formularul, apoi au primit serul, Pfizer sau Johnson & Johnson, în funcție de dorința fiecăruia, mergând apoi în spațiul unde sunt monitorizați 15 minute. La deschiderea acestui centru au fost prezenți prefectul de Olt, Florin Homorean, primarul Slatinei, Emil Moț, dar și reprezentanți ai DSP Olt.

Edilul Slatinei, Emil Moț, a precizat că întreg procesul de vaccinare durează, în medie, cinci minute.

 „Astăzi am deschis acest centru de vaccinare împreună cu reprezentanții DSP Olt, pe o perioadă de trei luni. Îi invităm pe toți slătinenii și nu numai, atât în mașină, cât și cei care nu au mașină și nu vor să se ducă la cele trei centre de vaccinare de la Liceul Agricol, să vină aici să se vaccineze, începând la de la ora 14.00 până la ora 21.00. În fiecare zi, timp de trei luni. Este cel mai lung proiect din țară. Nimeni nu are trei luni, în fiecare zi. Vă așteptăm dragi slătineni să vă vaccinați cu serul Pfizer, se poate face inclusiv rapelul, sau Johnson. Este un lucru bun pentru sănătatea slătinenilor și este un pas înainte pentru a trece de această pandemie, de a ne relua viețile noastre. De la intrarea de pe strada Artileriei se înregistrează, se vaccinează, se merge apoi în  parcare, unde sunt monitorizați. Noi mai avem și un container, în cazul în care cuiva i se face rău și vrea să se întindă, o poate face acolo. Toți pașii sunt reglementați de DSP, așa că nu se poate întâmpla absolut nimic. În cinci minute este totul gata”, a spus Moț.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a precizat că vor fi doze de vaccin suficiente, important este ca oamenii să vină în centru. În cazul în care adresabilitatea va fi mare, autoritățile iau în calcul ca acest centru de vaccinare să funcționeze chiar pe o perioadă mai lungă de timp.

„Este o acțiune în parteneriat, Primăria Slatina și Instituția Prefectului, am avut această idee împreună, pentru a oferi mai multe șanse cetățenilor care doresc să se vaccineze. Vom menține deschis trei luni, poate și mai mult dacă vom avea suficienți cetățeni care vor dori să se vaccineze aici. Facem un apel la cetățenii noștri să se vaccineze pentru că este singura modalitate în care putem să luptăm împotriva pandemiei COVID19, poate nu singura, dar cea mai eficientă. De mâine nu vom mai purta mască, vom mai avea și alte măsuri de relaxare, dar există o puternică legătură între măsurile de relaxare și gradul de vaccinare, facem apel la cetățeni să folosească toate posibilitățile oferite de autorități să se vaccineze, fie că vorbim de acest centru, cele fixe sau de echipele mobile. Avem doze suficiente în depozitul DSP, sunt doze suficiente la Depozitul Regional Craiova. Nu avem o problemă în a asigura vaccinurile chiar dacă am avea o mie de cetățeni care vor să se vaccineze în următoarele 24 de ore. Nu vom avea probleme de aprovizionare”, a spus prefectul de Olt, Florin Homorean.

În acest centru din Slatina se pot vaccina și persoane din afara județului Olt, fără a fi nevoie de programare.