Peste 100 de olteni s-au vaccinat în centrul drive-through, de la Parcul Tineretului. 14 la sută din populația eligibilă, procentul de vaccinare din Olt

Potrivit datelor transmise de reprezentanții Prefecturii Olt, în centrul drive-through, de la Parcul Tineretului, s-au vaccinat în prima zi de la deschidere, 104 persoane, din care 57 Johnson, iar 47 Pfizer.

Autoritățile din județ își doresc să crească numărul persoanelor vaccinate, în condițiile în care Oltul este acum la o acoperire vaccinală de 14 procente din totalul populației eligibile vaccinării. În total, aproape 96.000 de persoane s-au vaccinat cu unul dintre cele patru seruri, respectiv Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson.

„Există nouă centre de vaccinare în care sunt incluse 30 de fluxuri, dintre care putem spune că patru sunt în cadrul Ministerului Apărării Naționale și două fluxuri în cadrul Centrului Militar Județean. De la debutul campaniei de vaccinare anti COVID-19, la nivelul județului Olt s-au realizat până acum aproximativ 96.000 de doze de vaccin împotriva COVID, fiind folosite serurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Janssen. Noi sperăm ca populația să înțeleagă că vaccinarea anti COVID-19 este singura măsură de prevenție a bolii. Legat de acest centru drive-through deschis vineri la Slatina, vă pot spune că vaccinul folosit este în cantitate suficientă, așteptăm cetățenii să vină în număr cât mai mare, mai ales că este program până la ora 21:00, pentru a se vaccina. Dacă nu suntem uniți să înțelegem eficiența vaccinului, nu rezolvăm nimic”, a declarat asistenta Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP.