Toate focarele de pestă porcină din gospodăriile oltenilor au fost stinse. Târgurile de animale rămân închise

Toate focarele de pestă porcină africană confirmate la porcii domestici din gospodăriile populației din județul Olt au fost stinse. Reprezentanții DSVSA Olt au precizat că ultimele focare stinse sunt cele din Studina, Rotunda și Bucinișu. Probleme sunt în continuare pe trei fonduri de vânătoare.

„Astfel, în data de 23.03.2021 a fost stins focarul din localitatea Bîrza, în data de 09.04.2021 focarul din localitatea Oporelu, iar în data de 14.05.2021, focarele din localitățile Studina, Rotunda  şi Bucinişu. Sunt active focarele de pestă porcină africană confirmate la porcii mistreți de pe fondurile cinegetice 1 Dobroteasa,  4 Seaca și 14 Strejeşti”, se arată într-un comunicat remis de DSVSA Olt.

Pentru a împiedica răspândirea bolii, autoritățile vor sacrificat toate animalele suspecte, iar proprietarii vor fi despăgubiți de către stat, în condițiile prevăzute de legislație.

În continuare este interzisă comercializarea sau mișcarea porcilor vii, a cărnii și produselor din carne de porc provenite din zonele de restricții. Totodată, se mențin restricțiile în ceea ce privește organizarea aglomerărilor de animale vii în scopul comercializării. Târgurile de animale vii din județ sunt închise.