Prefectul Florin Homorean explică câte centre de vaccinare are Oltul. „Aducerea vaccinului Pfizer mai aproape de cetățeni a avut un impact pozitiv”

Campania de vaccinare în comunele județului continuă, săptămâna aceasta echipele mobile administrând ser de la Pfizer în localitățile Movileni, Iancu Jianu, Osica de Sus, Mihăeşti şi Ianca.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a precizat că această campanie a avut succes la Iancu Jianu, unde s-au vaccinat peste 100 de persoane începând de luni, 17 mai. Totodată, acesta a precizat că deschiderea acestor centre aproape de oameni a avut un impact pozitiv, iar localnicii care au dorit să se vaccineze nu au mai fost puși pe drumuri.

„Încă de la lansarea acestei campanii, am fost încântat să constat că aducerea vaccinului Pfizer mai aproape de cetăţeni a avut un impact pozitiv. Astăzi, la Căminul Cultural din comuna Iancu Jianu cetăţenii se vaccinează într-un număr mare. Peste 100 de persoane s-au vaccinat începând de ieri, 17 mai 2021. Am avut un dialog cu cei prezenţi la vaccinare şi am fost plăcut surprins să observ că aceştia au înţeles importanţa vaccinări. Doar prin vaccinare putem învinge pandemia de Covid-19”, a spus Homorean.

Prefectul a trecut în revistă toate centrele de vaccinare ce funcționează, în această perioadă, la nivelul județului, urmând a fi create alte oportunități de vaccinare

 „Autorităţile judeţene şi locale au depus toate eforturile necesare pentru a creea o infrastructură care oferă oportunităţi de vaccinare tuturor celor care doresc să se vaccineze: 27 fluxuri de vaccinare operaţionale în cele 9 centre de vaccinare din mediul urban; 5 echipe mobile de vaccinare în mediul rural; 1 centru de vaccinare pentru salariaţii de pe platforma industrială, 1 centru de vaccinare în maşină (drive-through). Vom crea şi alte oportunităţi de vaccinare: un maraton de vaccinare în municipiul Caracal (perioada 21 – 23 mai), vaccinare non-stop la Centrul de vaccinare drive-through din zona Parcului Tineretului din municipiul Slatina.  Haideţi la vaccinare! Haideţi să fim responsabili! Doar aşa putem reveni la normalitate!”, a conchis prefectul.