Tânăr din Caracal, prins la volan drogat. Ce le-a atras atenția polițiștilor olteni

Un tânăr, de 24 de ani, din Caracal, a fost prins miercuri noaptea, 19 mai, conducând pe raza comunei Redea, deși se afla sub influența a două substanțe psihoactive.

Polițiștii olteni spun că acesta conducea haotic în localitatea Redea.

„La data de 19 mai a.c., în jurul orelor 21.00, în timp ce acționau pentru siguranța participanților la traficul rutier, polițiștii din cadrul Secţiei nr.5 Poliţie Rurală Deveselu au observat un autoturism condus sinuos pe Drumul Județean 542, pe raza localității Redea. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr, de 24 de ani, din municipiul Caracal, județul Olt. Poliţiştii l-au testat pe acesta cu aparatul Drugtest, care a indicat prezența a două substanțe psihoactive”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Probleme au fost și la Potcoava, unde un bărbat din localitate a fost prins conducând băut. Șoferul s-a ales cu dosar penal.

„În aceeaşi zi, pe raza oraşului Potcoava, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Potcoava a fost depistat un bărbat, de 48 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.   Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice”, se mai arată în comunicatul citat.