Viceprimarul din Icoana, exclus din partid. Oprescu: „A ieșit din linia politică a Partidului Social Democrat”

Viceprimarul din comuna Icoana, Gheorghe State, a fost exclus din partid, ședința organizației locale având loc joi, 27 mai. Fără sprijin politic, viceprimarul își pierde și funcția.

Președintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a precizat că viceprimarul a ieșit din linia politică a partidului. 

„Viceprimarul de la Icoana a ieșit din linia politică a Partidului Social Democrat, înțeleg că are foarte multe probleme, nu doar de comportament și etică privind organizația PSD Icoana, ci și față de lege, atunci el nu mai poate fi membru PSD. Acolo s-a exprimat și o opinie a organizației locale în care au solicitat validarea de către Biroul Politic Județean a excluderii dânsului din partid. Nu știu cine îl va înlocui, tot Organizația locală Icoana va desemna candidatul pentru funcția de viceprimar”, a declarat Oprescu.

Primarul din comuna Icoana, Gabriela Ancuța, a precizat că nu se știe la acest moment cine îl va înlocui pe Gheorghe State, mai ales că este o procedură de îndeplinit.

„Viceprimarul a fost exclus din partid, cu majoritate de voturi. Așteptăm termenele de contestație și validarea deciziei noastre în Biroul Politic Județean. Urmăm procedura, nu știm acum cine îl va înlocui”, a spus primarul din comuna olteană.

Gheorghe State se simte nedreptățit și spune că va contesta decizia.