VIDEO. Doi bărbați din Olt au fost reținuți, după ce la percheziții au fost descoperite cadavrele a 19 iepuri de câmp. Ce au mai găsit polițiștii în casele lor

Doi bărbați din Bârza au fost reținuți pentru 24 de ore și au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, după ce polițiștii îi acuză de braconaj.

La percheziții, oamenii legii au descoperit cadavrele a 19 iepuri de câmp, două trofee de căprior, cinci câini rasa ogar și dispozitive ce pot fi folosite pentru vânătoare.

„În urma unor percheziții domiciliare, polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din Olt au găsit cadavrele unor iepuri de câmp, trofee de căprior precum și alte obiecte care ar fi putut fi folosite pentru activități de braconaj. Polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat două percheziții la domiciliile unor persoane, din comuna Bîrza, într-un dosar penal în care se efectuează cercetari pentru infracțiuni prevăzute de Legea vânătorii și a fondului cinegetic. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea confiscării cadavrele a 19 iepuri câmp, două trofee de căprior, 5 câini rasa ogar, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, 5 proiectoare de tip LED și două piei de iepure”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Cei doi bărbați urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș cu propuneri legale.