Oltul, sub cod galben până mâine seară. Va ploua torențial, vor fi descărcări electrice și vijelii

Meteorologii au emis, în această dimineață, 31 mai, o atenționare cod galben valabilă pentru aproape toată țara, în intervalul 31 mai, ora 12.00-1 iunie, ora 21.00. Atenționarea vizează și județul Olt.

Vor fi ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică accentuată.

„În intervalul menționat, în Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 de litri pe metrul pătrat și, pe arii restrânse, 40…50 de litri pe metrul pătrat”, se arată în avertizarea meteorologilor.

Pentru Tulcea și zona costieră a județului Constanța a fost emis un cod portocaliu de ploi abundente, ce este valabil în intervalul 21 mai, ora 15.00 – 1 iunie, ora 21.00.