Robert Rotea a pierdut procesul cu Prefectura Olt. Nu mai poate fi primar la Vitomirești. A sesizat CCR

Magistrații Tribunalului Olt au respins miercuri, 16 iunie, cererea primarului Robert Rotea de la Vitomirești prin care solicita anularea actului de suspendare emis de Prefectura Olt. Astfel, primarul de la Vitomirești își pierde mandatul, decizia fiind definitivă. Rotea a sesizat CCR pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a unor dispoziții legale.

„Am pierdut procesul cu Prefectura Olt, am pierdut mandatul de primar. Am sesizat CCR și așteptăm o decizie, pentru că nu doar eu am făcut această solicitare, apoi se poate face o revizuire. Am voie să candidez la următoarele alegeri. Atribuțiile vor fi preluate de viceprimar”, a spus Robert Rotea.

DECIZIA TRIBUNALULUI OLT:

Tip solutie: Respinge cererea de suspendare

Solutia pe scurt: Respinge ca inadmisibilă cererea formulată de reclamantul Rotea Ion Robert privind sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Admite cererea formulată de reclamantul Rotea Ion Robert privind sesizarea Curţii Constituţionale. În baza art.29 alin.4 din legea nr.47/1992 sesizează Curtea Constituţională pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor dispoziţiilor art.87 alineat 1 lit.d din Legea 161/2003 şi a pct.2, articol unic din Legea nr.128/2017 şi a dispoziţiilor art.160 alin.1 lit.b din OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ. Respinge cererea de suspendare a judecăţii cauzei formulată de reclamantul Rotea Ion Robert în contradictoriu cu pârâţii: Instituţia Prefectului Olt şi Prefectul Judeţului Olt, până la soluţionarea definitivă a excepţiei de neconstituţionalitate. Respinge acţiunea formulată de reclamantul Rotea Ion Robert în contradictoriu cu pârâţii: Instituţia Prefectului Olt şi Prefectul Judeţului Olt, ca neîntemeiată. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de ANI în favoarea pârâtului Instituţia prefectului Judeţului Olt. Definitivă. Pronunţată astăzi 16.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.

Document: Hotarâre  475/2021  16.06.2021

La începutul acestui an, primarul comunei Vitomirești, Robert Rotea, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate. Problemele primarului Robert Rotea vin din perioada 2013-2014 când a făcut parte și din Consiliul de Administrație al liceului din comună.

Inspectorii ANI l-au găsit incompatibil pentru că a ocupat în acelaşi timp funcţia de primar şi pe cea de membru al consiliului de administraţie al liceului din localitate. În baza deciziei definitive a Curții Suprem, Prefectura Olt a emis ordinul de suspendare ce a fost contestat la Tribunalul Olt de Robert Rotea.