Activitatea se reia pe toate secțiile Spitalului Slatina. Pacienții trebuie să prezinte dovada vaccinării, test PCR negativ sau o adeverință că au trecut prin boală

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slatina deblochează activitatea în unitatea medicală, ținând cont de faptul că numărul pacienților confirmați cu virusul SARS-COV2 a scăzut considerabil.

Astfel, începând cu 22 iunie se reiau internările în regim de spitalizare continuă programate sau spitalizarea de zi, singura excepție fiind la Compartimentul de Boli Cronice și Dermatovenerologie. O săptămână mai târziu se deschid și Secțiile de Diabet și Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie.

Începând cu data de 22 iunie 2021 se reiau internările în regim de spitalizare continuă programate și în regim de spitalizare de zi, în toate secțiile și compartimentele spitalului, cu excepția Compartimentelor Boli Cronice și Dermatovenerologie care internează doar în regim de spitalizare de zi. Începând cu data de 1 iulie 2021 își reiau activitatea și Secțiile Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice și Secția Recuperare, Medicină fizică și Balneologie. Așteptăm pacienții să se adreseze cu încredere Spitalului Județean de Urgență Slatina pentru servicii medicale, atât în regim de internare continua și de zi, cât și în ambulatoriul de specialitate, cu rugămintea să respecte programările, precum și măsurile de prevenție și protecție împotriva infectării cu virusul SARS-Cov-2”, a precizat managerul unității medicale din Slatina, Angela Nicolae.

Potrivit reprezentanților celui mai mare spital din Olt, pacienții care se prezintă la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru internare continuă, cu bilet de trimitere, vor prezenta, după caz, la data internării, următoarele documente:

-dovada de vaccinare completă emisă cu cel puțin 10 zile anterioare internării;
-dovada diagnosticării pozitive cu noul coronavirus în ultimele 90 de zile (adeverință eliberată de medicul de familie sau de Direcția de Sănătate Publică Județeană Olt);
-test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea internării.