Trei polițiști de la Poliția Municipiului Slatina au refuzat o mită de 300 de lei. Au filmat totul cu o cameră

Un șofer ce a fost prins conducând pe raza județului Olt fără a avea poliță RCA valabilă a fost plasat, pe 17 iunie, sunt control judiciar pentru 60 de zile. Acesta a încercat să ofere echipajului de poliție ce l-a oprit în trafic 300 de lei.

Doi oameni ai legii de la Poliția Municipiului Slatina și elevul aflat în stagiul de practică au sesizat incidentul procurorilor anticorupție, mai ales că au filmat totul cu o cameră video pe care o aveau asupra lor.

„Ca urmare a unui apel la Call Center Anticorupție la data de 23.05.2021, un agent de poliție a semnalat faptul că un cetățean, pe care l-a oprit în trafic în timp ce conducea un autoturism fără poliță RCA valabilă, i-a oferit o sumă de bani mită pentru a nu lua măsurile legale. Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt s-au deplasat la fața locului, unde au constatat infracțiunea flagrantă. S-au consemnat denunțurile celor doi polițiști și al elevului aflat în stagiul de practică, membri ai echipajului de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică-Poliția Municipiul Slatina, care au refuzat suma de 300 de lei oferită, fiind totodată sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, unde s-a înregistrat dosar penal. În administrarea probatoriului au fost utilizate și imaginile surprinse cu camera video ”body cam”, aflată în utilizarea echipajului de poliție”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

foto: arhivă