FOTO. Șoferi băuți pe șoselele din Vlădila și Vulpeni. Un bărbat din Bucinișu, dosar penal, după ce a condus o motocicletă neînmatriculată

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acţionat, în ultimele 24 de ore, pe drumurile publice din judeţ pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, au fost prinși patru șoferi care consumaseră alcool, cu o alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar patru conduceau fără permis.

„Au fost constatate 11 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, patru fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, patru pentru conducere fără permis și trei pentru alte infracțiuni”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Astfel, pe 20 iunie, un bărbat din Vădastra s-a ales cu dosar penal, acesta având o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat în timp ce conducea pe raza localității Vlădila.

Dosar penal are și un bărbat din Craiova care a condus băut, pe raza localității Vulpeni.

„Tot pe 20 iunie, pe raza localității Vulpeni, a fost depistat un bărbat, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, se mai arată în comunicatul citat.

Totodată, un bărbat din comuna Bucinișu a fost depistat în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată fără a avea permis de conducere, pe raza comunei Grădinile.

Bărbatul are dosar penal pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.